Progres si evolutie fara inovare nu exista, inovare fara inventie si inventie fara inventator.

In acest context, s-a constituit Asociatia Inventatorilor din Romania - ASINV pentru a sprijinii creatorii si lucrarile lor. Ne-am afiliat la IFIA - International Federation of Inventors Associations, care ne-a deschis calea spre promovare pe plan extern. In decursul anilor inventiile membrilor nostri s-au bucurat de aprecierile de la manifestarile din Nuremberg, Taipei, Bangkok, Zagreb, Budapesta, Souzou, Kuala Lumpur, Liubliana, Seoul, Moscova, Varsovia, Damasc, Jedach, in Statele Unite, etc., manifestari de anvergura internationala si mondiala.

Prezentarile noastre au fost incununate cu numeroase distinctii din cele mai mari, iar ca o recunoastere pentru contributia deosebita adusa progresului inventicii si stiintei, 3 membri ai nostri au fost distinsi cu Ordinul International de Merit in Grad de Cavaler - Brea Laurentiu, Mircea Pop si Balan Vasile, iar Presedintele ASINV Octavian Plesa a fost distins cu Ordinul International de Merit in Grad de Ofiter.

Deviza noastra a fost sa promovam inventatorii si nu structurile unde isi desfasoara activitatile. Munca inventatorului trebuie sa primeze si numai secundar unde activeaza. Desi multe structuri ale statului nostru au in statutul lor sprijinirea creativitatii, a inventicii, n-au facut-o, ba din contra fac aprecieri nelalocul lor asupra activitatii si muncii noastre.

Avem forta necesara sa trecem toate barierile si oprelistile pentru ca inventatorii sa-si gaseasca locul lor in fruntea elitelor.

 
2007 Copyright © ASINV